Az édesapám eredményei

Az ember számára talán a legnagyobb példát a szülők tudják mutatni. Én ebben hála a jó égnek, nem szűkölködöm, mert mindkét szülőm igen eredményes abban amit csinál, és azt gondolom, ebben talán a legnagyobb szerepe annak van, hogy azt csinálják, amit szeretnek. Az édesanyám gyerekekkel foglalkozik. Tanítónő, és számos külön foglalkozás, szakkör vagy egyéni tanítás keretén belül művészeti ágakra tanítja a gyerekeket a mindennapi kötelező tanórákon kívül. Imádja amit csinál, és számos híres, művész végzettségű diák került ki a keze körül, amire azt gondolom a legbüszkébb a világon. Az édesapám pedig a földművelés területén tevékenykedik, saját földekkel és megrendelt munkák elvégzésén keresztül egyaránt.

Talán ő az én legnagyobb példaképem, mert imádja amit csinál, imádja a természetet, a földet, a megtermelt munka gyümölcsének learatását, és talán pont emiatt tűzön és vízen keresztül is megy, bármi legyen is a nehézség. Volt itt rendszerváltástól kezdve a politikai problémákon keresztül már nagyon sok minden. Egy-egy- rossz évszak szinte teljesen meg is tudja borítani az ő vállalkozását, de sosem adta fel. Még akkor sem, amikor tényleg úgy látszott, hogy összedől minden és új irányt kell keresnie az életben. Azt mondta, hogy ő tudja, hogy a földművelés az ő világa, tudja hogyan kell, ismer számtalan fortélyt, és ami még lényegesebb, hogy számára a legnagyobb cél az, hogy minél egészségesebb termékeket vigyen a vásárlók elé a piacra. Ezt pedig biztosan az élet is támogatja, mert máshogy nem lehet. És valóban, mindig meg is oldódott minden.

Most már egészen jól össze is tudta szedni a kis cégét anyagilag is. A legnagyobb büszkesége, hogy hamarosan a meglévő kisebb traktor mellé érkezik egy új, úgyhogy most az eladó traktor hirdetéseket bújja. Hatalmas élmény látni, ahogy az apán tűzön és vízen tud küzdeni azért, amit életcéljának tekint, nem hagyja, hogy eltántorítsa semmilyen változás vagy probléma. És olyannyira nem, hogy egyre sikeresebben működik újra a cége. Próbálok ebből minél többet magamba szívni, mert biztosan nekem is szükségem lesz rá, hiszen épp céget alapítani készülök.

Leave a Comment