A lányom új kedvence

Amikor az ember életébe gyerek születik minden megváltozik. Más kezdi el érdekelni, nem lesz annyira fontos a karrier és a pénz, sokkal inkább az egészség és a hosszú, minőségi élet biztosítása fogja átvenni a gondolatok terén a főszerepet. Legalábbis azt gondolom, hogy a legjobb és legideálisabb esetben ez így alakul. Nálunk így volt. Amikor terhes voltam már elkezdtünk nagyon egészségesen táplálkozni, ami ugye egyrészt a baba és a terhesség problémamentessége miatt is nagyon fontos volt, de amikor megszületett a pici sem hagytunk fel ezzel. Ennek már jó pár éve van, hiszen a lányom már tizenhat éves. Akkoriban még sokkal nehezebben volt kivitelezhető az egészséges élet és az egészségre való odafigyelés, de mindent megtettünk érte, mert tudjuk, hogy ez nagyon fontos és számos betegség kialakulásától meg tud óvni minket.

Ma már a lányomon látjuk, hogy mennyire jól tettük, hogy a kezdetek kezdetén már odafigyeltünk erre, hiszen ő ebbe nőtt bele és egy kis erőfeszítésébe sem kerül ma már hogy egészséges legyen, még akkor sem ha tini. Éppen ez nem azt jelenti, hogy sosem megy be egy gyorsétterembe sem, hanem hogy azért a megfelelő vitamin mennyiség és rostok, tápanyagok megvannak a szervezetében, ami mellé egy-egy alkalom a barátokkal a gyorsétteremben bőven belefér.

Az új kedvence jelenleg a simigyümölcslé terméke, a fekete berkenyelé, ami hihetetlen jó hatása és vitamin tartalma mellett még tényleg nagyon finom is. Ebből is minden nap visz magával az iskolába, és edzés után is iszik belőle egy pohárral, hiszen azt mondja, sokkal könnyebben elmúlik tőle a fáradtsága. Imádja, és ha véletlen otthon felejti, akkor azonnal hív, hogy vigyem be neki az iskolába, mert otthon hagyta. Azt gondolom, hogy ezt biztosan jól csináltuk a gyereknevelés nagy feladatai között.

Leave a Comment