Ha autót vezetsz, vezess, és ne telefonozz!

Ahogy a digitális világ egyre inkább az életünk részévé válik, annyival több élethelyzetben tartjuk elengedhetetlennek a telefon használatát. Tényleg ennyire elengedhetetlen ez a dolog? Mit nyerünk és mit veszítünk? Egy átlagos baráti beszélgetés alkalmával egy kávézó teraszán üzeneteket váltva minimum rosszalló tekinteteket kapsz, de akár el is veszíthetsz egy barátot, ha minden egyes héten eljátszod ugyanezt.

A munkahelyeden folyton a telefont nyomkodva, híreket olvasva a melódat veszítheted el, de mi az ami történhet, miközben az M7-esen vagy a Bajcsyn olvasgatod végig az aznapi posztokat, vagy írsz meg egy kedves üzenetet? A szerencsésebb eset az, ha elveszik a jogosítványodat, de legrosszabb esetben az életedbe és más életébe kerülhet ez a pár másodperc. Nem gondolhatod, hogy ez megéri! Ezért azt ajánljuk, vezesd be azt az egyszerű szabályt az életedben, hogy vezetés közben, amíg a motor jár, nem nyúlsz a telefonodhoz. Ez ugyanis a természetes dolog, úgy ahogyan kenyeret sem vágsz közben.

Egy pár eszköz a baseusshop.hu-ról elősegítheti a változáshoz szükséges motivációt és a telefon vezetés közbeni biztonságos és praktikus használatát is elősegíti. Ilyen például az öntapadós vagy mágneses, a műszerfal különböző pontjaira rögzíthető telefontartók egyike, vagy a bluetooth fülhallgató, amivel a sürgős telefonbeszélgetéseidet intézheted úgy, hogy az senkinek nem veszélyezteti az életét. Hidd el, tényleg az a normális, ha két kézzel és teljes odafigyeléssel vezetsz és vigyázol mindenkire. Nézz szét az oldalon: https://baseusshop.hu/

Leave a Comment