Az ünnep hangulata

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem az egyik kedvenc időszakom a tél, és azon is belül a karácsony közeledte, mert hihetetlen módon szeretem azt a hangulatot, ami ilyenkor átjárja az embert. Hála a jó égnek, én szerencsésnek mondhatom magam, mert nálunk még gyerekkoromban sem a hatalmas kapkodás és idegesség, a takarítás és sütés-főzés feszült percei voltak a jellemzők, hanem leginkább a karácsonyi díszeké, a könnyen és gyorsan elkészíthető, ámde mégis nagyon finom ételeké, a mézeskalácsé és a kézzel készített ajándékoké volt a főszerep. Nem igazán emlékszem egyetlen olyan ünnepre sem, amikor bárki a családból fáradtan és idegesen esett volna be a karácsonyfa alá, ahogy sokszor látom azt mostanság. Én tehát nagyon szerencsésnek mondhatom magam.

És bizony ezt szeretném átadni a gyerekeimnek is, így igyekszek minden évben tovább vinni ezt a hagyományt és az ünnepre, a hangulatra és a szeretetre övezni a karácsonyi időszakot. Ehhez pedig nálunk nagyon is hozzá tartozik a díszítés, és nem csak a fa feldíszítése, hanem bizony a házé is. Én imádom amikor gyönyörű színekben szépen pompázik a ház, mert ilyenkor méginkább érezhető a karácsony hangulata.

Imádom így a fényeket is, ehhez pedig sok-sok fényfüzér szükséges. Minden évben beszerzek legalább egy újat, és így egyre nagyobb szegletét tudjuk kidíszíteni a háznak. Pár éve már a leakcioztuk.hu nyújt ebben nekem nagy segítséget, nem csak az én, de a kislányom és a férjem örömére is egyaránt. Szebbnél szebb példányokat találok minden évben és ezáltal mindig változatosabb és szebb lehet a kis otthonunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki egyszer, hogy az egész házat ünnepi díszbe öltözteti, még különlegesebb lesz az ünnep.

Leave a Comment